'Zat ademloos naar tv te kijken en dacht: dat wil ik ook'

Lees meer over de dromen van Nwofor en de wederopstanding van VVV-Venlo onder trainer Ton Lokhoff in Voetbal International 10. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

'Zat ademloos naar tv te kijken en dacht: dat wil ik ook'

Of hij na Keisuke Honda en Ahmed Musa de volgende miljoenenklapper wordt voor VVV-Venlo valt te bezien, maar met Uche Nwofor (20) heeft de club in ieder geval weer een buitenlander met meerwaarde binnen de lijnen. Grote ploegen en gouden bergen lonkten al voor de Nigeriaanse spits.

Nwofor heeft de route van Musa voor ogen. Via VVV naar de top. 'Vorige week speelde Ahmed met CSKA Moskou tegen Real Madrid, in de Champions League. Tegen mijn idool Cristiano Ronaldo. Ik zat ademloos voor de tv en dacht: dat wil ik ook. Op dat niveau kan ik ook komen', vertelt Nwofor deze week in Voetbal International.

Datzelfde CSKA, dat eerder al Keisuke Honda voor ettelijke miljoenen uit De Koel wegplukte, zou Nwofor alweer volgen. De Nigeriaan kan er slechts om lachen. ‘Het zou leuk zijn, maar ik weet van niks. Ik moet gewoon hard werken en dan komen de clubs vanzelf. Misschien deze zomer al, misschien volgend jaar. Over mijn doel bij VVV ben ik eerlijk: I want to play and go...

Een reis die in zijn dromen eindigt bij Chelsea. Verwarrend genoeg niet zijn favoriete club. 'Dat is Manchester United, maar bij Chelsea hebben al veel grote zwarte voetballers gespeeld. Hun spoor wil ik volgen.' (Geert-Jan Jakobs)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's