Zaragoza weer puntenloos na rode kaart voor Loovens

Het tegen degradatie strijdende Real Zaragoza heeft mede dankzij een rode kaart van Glenn Loovens met 2-0 verloren op bezoek bij Getafe, dat dankzij de overwinning aansluiting heeft op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Zaragoza wacht alweer negen wedstrijden op een overwinning en pakte in 2013 pas drie punten in negen duels.

Bij een 1-0 achterstand kreeg Loovens in de tweede helft in een tijdbestek van negen minuten twee gele kaarten. De eerste voor een overtreding op Diego Castro, de tweede voor een handsbal. Tot overmaat van ramp schoot Getafe-linksback Sergio Escudero na het wegsturen van Loovens de daaropvolgende vrije trap via de muur langs doelman Pablo Alcolea.

In de eerste helft moest Alcolea ook al een goal van Adrián Colunga toestaan. De Spaanse spits rondde af met zijn knie na een lange bal van voormalig Real Madrid-middenvelder Pedro León. Vlak voor rust had Loovens nog bijna de gelijkmaker binnengekopt, maar na de rode kaart van de 29-jarige Rotterdammer was de hoop op een punt definitief vervlogen, ook al moest Pedro León het veld nog verlaten.

Zaragoza blijft na de tweede rode kaart van Loovens dit seizoen op de zeventiende plaats staan. Maandag kan Celta de Vigo bij een overwinning op Sevilla zelfs de ploeg van trainer Manolo Jiménez passeren. Getafe is achtste en heeft met twee punten achterstand op nummer zes Real Sociedad uitzicht op Europees voetbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.