Zaragoza blijft ook na knap gelijkspel laatste staan

Real Zaragoza is nog steeds zonder overwinning in de Primera División. De Spaanse hekkensluiter, waar Saïd Boutahar negentig minuten op de bank bleef, kon het tegen concurrent Sporting Gijón in een vermakelijk thuisduel niet bolwerken: 2-2.

De bezoekers kregen na ruim een halfuur hulp van Zaragoza-verdediger Ivan Obradovic. De Servische linksback toucheerde op ongelukkige wijze de bal en zag tot zijn schrik dat hij zo de openingstreffer op zijn naam kreeg.

Na de onderbreking kreeg Zaragoza in een kort tijdsbestek twee tegenslagen te verwerken. Eerst moest Jiri Jarosik het veld verlaten met een rode kaart en vervolgens tekende Diego Castro vanuit een strafschop voor de 0-2.

Waar menigeen dacht dat de rol van Zaragoza uitgespeeld was, was het tiental een andere mening toegedaan. Aanvaller Floreant Sinama-Pongolle (foto) beloonde de werklust van de thuisploeg door in zowel de 57ste als de 61ste minuut het net te vinden: 2-2.

Het veerkrachtige Zaragoza behield het verdiende puntje in de slotfase. Door het gelijke spel blijft de ploeg echter hekkensluiter met drie punten. Gijón vertoeft eveneens in de onderste regionen met slechts vijf punten.