Zanka bezorgt Jong PSV dik verdiend punt tegen Excelsior

Jong PSV heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Jupiler League gelijkgespeeld. Na de 2-2 vorige week bij Sparta Rotterdam werden maandagavond de punten gedeeld met Excelsior (1-1).

Vijf minuten voor rust opende Lars Hutten na een mooie combinatie de score. De voorsprong voor Excelsior was tegen de verhouding in, aangezien Jong PSV de eerste helft het betere van het spel had. In de 69ste minuut kwam de thuisclub verdiend op gelijke hoogte. Mathias Zanka Jørgensen kon vrij uithalen en bepaalde de eindstand in het Philips Stadion op 1-1.

Opvallend was dat de basisformatie van Jong PSV ouder was dan die van de hoofdmacht van PSV, afgelopen zaterdag in het thuisduel met NEC (5-0 winst). De spelers van het team van trainer Phillip Cocu waren twintig jaar, twee maanden en 21 dagen. Jong PSV was gemiddeld twintig jaar en zes maanden.

Dat kwam vooral door het meespelen van Zanka en Abel Tamata, respectievelijk 23 en 22 jaar oud. Tegen NEC was Georginio Wijnaldum (22) de oudste speler van de Eindhovenaren.