Zalig potje tussen Heerenveen en AZ eindigt onbeslist

SC Heerenveen en AZ hebben duidelijk gemaakt waarom ze geliefd zijn bij de liefhebbers van aanvallend voetbal. De Friezen en Noord-Hollanders schotelden het publiek in het Abe Lenstra stadion een heerlijk potje voetbal voor, waarin de kansen voortdurend keerden en de uitslag 3-3 was.

Heerenveen ging één keer aan de leiding. Debutant Pavel Wojciechowski kende een droomstart door al na elf minuten te scoren. De achttienjarige Pool schoot raak van achttien meter via het been van Stein Schaars.AZ kwam na rust op stoom, toen het tempo omhoog ging en de spanning steeg. De Alkmaarders maakten gelijk via Mounir El Hamdaoui. De topscorer van de Eredivisie schoot verrassend hard en hoog in de korte hoek. Toch leek doelman Kenny Steppe de bal te kunnen stoppen.De Belgische doelman werd nog twee keer geklopt, waarvan eenmaal door zijn eigen schuld. Bij de 1-2 van Brett Holman, die eveneens hard in de korte hoek toesloeg, was daar niet echt sprake van.Maar de 2-3 van Sebastien Pocognoli mocht Steppe zich wel aanrekenen. Hij verspeelde de bal knullig, redde nog toen Demy de Zeeuw op hem afkwam, maar zag zijn landgenoot alsnog scoren.Heerenveen dankte het gelijkspel aan twee doelpunten van Paulo Henrique. De achttienjarige Braziliaan gebruikte zijn snelheid en sterke lijf om Sergio Romero tweemaal te kloppen. Eerst schoot hij venijnig laag raak en in de negentigste minuut kopte de nieuwe Heerenveense knuffelbeer de 3-3 binnen.Door het gelijkspel behoudt AZ de koppositie in de Eredivisie, al is dat op basis van een beter doelsaldo. Ajax en NAC Breda hebben evenveel punten, maar hun balans is minder goed. SC Heerenveen bezet de zevende plaats. </p><p>