Zahavi komt daags na pijnlijke nederlaag in Glasgow terug op tirade

Reacties

Eran Zahavi haalde zaterdag na de nederlaag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland uit naar zijn teamgenoten, maar de PSV'er is via Instagram teruggekomen op zijn kritische uitlatingen. Israël ging in de vierde minuut van de extra tijd onderuit tegen de Schotten.

Zahavi komt daags na pijnlijke nederlaag in Glasgow terug op tirade
© Pro Shots
Schotland
Schotland
3 - 2
Israël
Israël

Zahavi zette Israël in Glasgow op voorsprong met een prachtige vrije trap, waarna het duel uiteindelijk in een gelijkspel leek te gaan eindigden. Diep in de blessuretijd was Scott McTominay alert bij een corner en werkte alsnog de 3-2 binnen voor de uitzinnige Schotten. Na afloop van de wedstrijd ontstak Zahavi in woede over de manier waarop Israël bij die hoekschop verdedigde.

'Ik ben het beu om continu dezelfde dingen te zeggen in interviews na nederlagen. We weten gewoon niet hoe we moeten verdedigen. Elke keer wanneer we terugzakken, is het gewoon een kwestie van tijd tot we een tegengoal incasseren. We bleven nu weer achteruit lopen, dat hadden we niet moeten doen', aldus de gefrustreerde Zahavi afgelopen zaterdag direct na de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op Instagram plaatste Zahavi zondag een bericht waarin hij terugkomt op zijn tirade en positief spreekt over de teamgeest bij Israël. 'Ik ben trots op ons team. Het was een avond die begon met de minachting van de fluitende toeschouwers tijdens het afspelen van ons volkslied. Wanneer ik dan opzij kijk en mijn teamgenoten niet mee zie zingen, maar het volkslied mee zie schreeuwen, dan maakt mij dat erg trots.'

De late nederlaag deed Zahavi veel pijn. 'Toen ik naar de kleedkamer ging was ik erg boos en er schoten allerlei gedachten door mij hoofd. Maar toen ik de jongens zag en in hen goed in de ogen keek zag ik dat de spelers honderd procent hadden gegeven. Soms is dat niet goed genoeg. We gaan nu met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd, waarin het publiek achter ons zal staan', schreef de spits van PSV, die met Israël dinsdag in Beer Sheva in actie komt tegen Moldavië.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep F WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Denemarken
10
9
0
1
30-3
+27
27
2
Schotland
10
7
2
1
17-7
+10
23
3
Israël
10
5
1
4
23-21
+2
16
4
Oostenrijk
10
5
1
4
19-17
+2
16
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.