Younes nog steeds zonder treffer: dertig maal scheepsrecht?

Reacties

Ajax-aanvaller Amin Younes voert na veertien speelrondes in de Eredivisie een ondankbaar klassement aan: dat van spelers met de meeste schoten zonder ook maar één keer te scoren.

Younes nog steeds zonder treffer: dertig maal scheepsrecht?

In de 68ste minuut van het treffen tussen SC Heerenveen en Ajax had de 23-jarige Duitser de bevrijdende openingstreffer op zijn voet. Na een klutssituatie voor het doel van keeper Erwin Mulder raakte Younes de bal van vijf meter afstand echter compleet verkeerd. Het was alweer de 29ste poging van de linksbuiten die geen succes opleverde. Waar Younes vorig seizoen nog goed was voor acht competitiedoelpunten, staat hij deze jaargang daarom nog steeds droog.

Hij is daarmee de koploper in het klassement der onfortuinlijken. PEC Zwolle-aanwinst Anass Achahbar bezet de tweede plaats in deze rangschikking, op gepaste afstand van Younes. Thomas Bruns van Heracles Almelo en Randy Wolters van Go Ahead Eagles completeren het podium dat alle leden zo snel mogelijk willen verlaten.

Het laatste Eredivisie-doelpunt van Younes dateert van 8 mei, in het duel met De Graafschap op de slotdag van vorig seizoen (1-1). In de Europa League was Younes dit seizoen wel al twee keer trefzeker: in de uit- en thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo.

Meeste pogingen zonder doelpunt
Speler Club Schoten
Amin Younes Ajax 29
Anass Achahbar PEC Zwolle 24
Thomas Bruns Heracles Almelo 23
Randy Wolters Go Ahead Eagles 23
Derrick Luckassen AZ 22
Sofyan Amrabat FC Utrecht 21
Milot Rashica Vitesse 21
Marcel Ritzmaier Go Ahead Eagles 20
Mart Dijkstra Sparta Rotterdam 18
Leon de Kogel Go Ahead Eagles 15
Mikhail Rosheuvel Roda JC Kerkrade 15
Farshad Noor Roda JC Kerkrade 15
Dennis van der Heijden ADO Den Haag 15
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.