Younes: 'In dit team is iedereen belangrijk'

Amin Younes was zondag goud waard voor Ajax, maar de 22-jarige aanvaller is zelf vooral blij met de teamprestatie tijdens het thuisduel met FC Twente (4-0 winst).

'Dit is een heel goed resultaat voor ons', aldus Younes op de clubwebsite. 'Vooral de laatste minuten waren goed. Toen maakten we goed gebruik van de ruimte die FC Twente ons gaf om op die manier de 2-0, 3-0 en de 4-0 te maken. Het is niet zo dat Twente elf man achter hield en dat wij daar niet voorbij kwamen. Er lagen echt mogelijkheden en als je die zo uitspeelt als wij hebben gedaan dan kan je zo'n wedstrijd gewoon met grote cijfers winnen.'

In de laatste tien minuten liep Ajax dankzij één doelpunt en twee assists van Younes uit van een 1-0 voorsprong naar een 4-0 overwinning. Daardoor kwam PSV, dat zelf met 6-2 won van SC Cambuur, qua doelsaldo niet dichterbij. Een overwinning zondag bij De Graafschap lijkt dus genoeg om kampioen te worden. 'Dat denk ik wel. Maar laten we deze week eerst maar eens goed blijven werken. We moeten ons goed voorbereiden en allemaal fit blijven.'

Younes, die dit seizoen zelf goed was voor zeven doelpunten en negen assists in de Eredivisie, is blij dat Ajax over zo'n sterke selectie beschikt. 'In dit team is iedereen belangrijk. Vandaag bracht een aantal spelers de doorslag en volgende week kan weer een ander beslissend zijn. Dat is ook het mooie aan ons team. Spelers als Viktor Fischer komen er in en kunnen ook beslissend zijn. Dat is heel mooi.'

Ajax en PSV hebben na 33 wedstrijden 81 punten, maar het doelsaldo van Ajax (+60) is aanmerkelijk beter dan dat van PSV (+54). Ajax speelt zondag het uitduel met De Graafschap, terwijl PSV op bezoek gaat bij PEC Zwolle.