York wijst 'broer van Cuco Martina' na 81 minuten de deur

Reacties

Het Engelse avontuur van Derwin Martina is beperkt gebleven tot welgeteld 81 speelminuten. De 22-jarige Amsterdammer bleek blijkbaar niet de speler die York City voor ogen had.

York wijst 'broer van Cuco Martina' na 81 minuten de deur

Vrijdag scheen de zon nog voor Martina. Twee maanden na zijn vertrek bij het Finse Atlantis FC – waar hij al het nodige had meegemaakt – had hij in York City een nieuwe club gevonden. De nummer 23 op het vijfde niveau in Engeland maakte vol trots melding van de komst van 'de broer van Southampton-verdediger Cuco Martina'.

De voormalig speler van RKC Waalwijk en Jong Ajax sprak die familieband tegen. 'Hij is niet mijn broer of neef, hij is gewoon een vriend', vertelde hij tegen de BBC. Vier dagen later is er helemaal niets meer over van de samenwerking.

York-manager Gary Mills zag Martina dinsdag spelen tijdens een wedstrijd van de beloftes. Na 81 minuten tegen Hartlepool United was de conclusie duidelijk. Het contract van de Amsterdammer, die tot het einde van het seizoen had getekend, is al weer ontbonden.

Martina is allerminst de eerste in Engeland die koud vastgelegd alweer moet vertrekken. Jeanvion Yulu-Matondo, die 88 wedstrijden speelde voor Roda JC, tekende in 2013 voor Bury na een stage van drie weken. Maar na één optreden met de reserves werd het contract van de spits alweer verscheurd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.