Yaya Touré stopt per direct bij nationale ploeg Ivoorkust

Reacties

Yaya Touré stopt als international van Ivoorkust. De 33-jarige middenvelder van Manchester City was sinds 2014 aanvoerder van de nationale ploeg, die een jaar later de Afrika Cup won.

Yaya Touré stopt per direct bij nationale ploeg Ivoorkust

'Het schrijven van dit bericht was waarschijnlijk de zwaarste wedstrijd in mijn leven', schrijft Touré op zijn website. De middenvelder benadrukt daar ook dat zijn beslissing niets te maken heeft met de intensiteit van de trainingen, de vele wedstrijden en zijn leeftijd. Touré kwam in 102 interlands voor Ivoorkust tot negentien doelpunten.

Guardiola
Touré, vorig seizoen nog reserve-aanvoerder bij City, kwam dit seizoen slechts één keer in actie voor The Citizens, in de Champions League-voorronde tegen Steaua Boekarest (1-0). De Ivoriaan onderhoudt geen soepele relatie met Pep Guardiola, die hem in hun gezamenlijke dienstverband bij Barcelona ook al op de bank zette.

Toen Guardiola hem dit seizoen ook besloot niet in te schrijven voor de Champions League, beweerde zijn zaakwaarnemer Dimitri Seluk dat Touré vernederd was door de Spaanse manager. Seluk meende bovendien dat Guardiola zijn cliënt excuses verschuldigd zou zijn als City de Champions League zonder Touré niet wint.

Guardiola heeft als reactie nu gemeld dat hij Touré niet zal opstellen voordat Seluk zijn excuses heeft aangeboden voor die uitspraken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.