Yannis Anastasiou reddende engel bij Ajax

Voor het Ajax onder Danny Blind is het hollen of stilstaan. Na het bekerdebacle tegen Willem II bleek De Graafschap zelfs met tien man voor Ajax een bijzonder lastig obstakel dat pas in de slotminuten het hoofd moest buigen (1-0).

Yannis Anastasiou reddende engel bij Ajax

Hoewel een loom Ajax nauwelijks imponeerde was het wachten op een Amsterdamse treffer. Van De Graafschap mocht weinig worden verwacht, zeker nadat Darije Kalezic na ruim een half uur de rode kaart had gekregen. De verdediger had de doorgebroken Wesley Sneijder onreglementair afgestopt.

Zelfs met een man meer kon Ajax het Doetinchemse verzet maar niet breken. Sterker nog, De Graafschap bleef opvallend makkelijk overeind onder de Amsterdamse druk. Dat veranderde met het inbrengen van Angelos Charisteas, die het Ajax-offensief nieuw elan moest geven.

Niet lang na zijn entree maakte de Griekse Ajax-aanvaller ook de bevrijdende treffer, ware het niet dat scheidsrechter Fred Sterk voor de tweede keer in de wedstrijd een Ajax-treffer afkeurde. Maar het bleek uitstel van executie.

De andere Griekse invaller Yannis Anastasiou, die ook een doelpunt zag worden afgekeurd, maakte vier minuten voor het einde met het hoofd de verlossende treffer voor Ajax. Voor de Amsterdamse club leverde de moeizame overwinning drie belangrijke punten op in de strijd om kwalificatie voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's