'Xhaka in Londen voor medische keuring bij Arsenal'

Reacties

Arsenal staat op het punt de komst van Granit Xhaka af te ronden. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach heeft zich vrijdag in Londen gemeld voor de medische keuring, schrijft kwaliteitskrant The Guardian.

'Xhaka in Londen voor medische keuring bij Arsenal'

De 23-jarige Xhaka wordt door Arsenal-manager Arsène Wenger gezien als de ontbrekende schakel op het middenrif van zijn ploeg. De Londenaren zijn dan ook al weken in onderhandeling met Gladbach. Van een akkoord tussen beide clubs is nog geen sprake, maar omdat het verschil tussen vraag en aanbod inmiddels klein is heeft Xhaka toestemming gekregen om naar Engeland af te reizen.

Daarmee lijkt Xhaka zijn zin te krijgen. De international van Zwitserland wil namelijk dat er duidelijkheid kwam over zijn toekomst voor de start van het EK in Frankrijk. Gladbach is bereid om mee te werken aan een transfer omdat er vanaf volgend seizoen een gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro in het contract van Xhaka zou komen te staan.

Arsenal moet meer dan dat bedrag neertellen voor Xhaka, al spreken diverse Engelse media elkaar tegen wat betreft de exacte transfersom. Zo meldt The Guardian dat de Engelse topclub 32,5 miljoen euro neertelt, terwijl The Daily Mail het heeft over liefst 43 miljoen euro. Gladbach zelf bevestigt dat er een officieel bod ligt voor Xhaka, maar onthoudt zich verder van elke vorm van commentaar op de naderende transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.