Xavi's Barcelona-droom, test en stimulans voor Napoli

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Xavi's Barcelona-droom, test en stimulans voor Napoli

'Het is een droom om trainer te worden van Barcelona. Ik ben op weg. Ik ben bezig om trainer te worden maar ik moet mijn diploma's nog halen.'
• Barcelona-clubicoon Xavi heeft er zeker oren naar om als trainer terug te keren in Camp Nou. Maar voor de vacature voor komend seizoen – Luis Enrique gaat immers weg – is het nog te vroeg voor de middenvelder van Al Sadd (Le Parisien).

• De spelers van Napoli zullen dinsdagavond vanaf 20.45 uur ongetwijfeld gebrand zijn op een succes tegen Real Madrid, dat met een 3-1 voorsprong richting Italië is vertrokken. Een clean sheet is natuurlijk een goede basis voor een vervolg in de Champions League. Dat beseft ook Paola Saulino. En dus heeft de Italiaanse actrice de verdedigers van Napoli extra gestimuleerd. Als Napoli daadwerkelijk de nul houdt, dan zal ze de defensie oraal bevredigen.

• De fans van Napoli worden getest op hun trouw aan hun club door bevallige dames. Er wordt een ogenschijnlijk aantrekkelijk aanbod gedaan als ze even hun liefde even parkeren.

'Hij is bezig een team te bouwen en we zijn ervan overtuigd dat de toekomst van Everton er rooskleurig uitziet. Voor mij persoonlijk, en voor de andere jongens, willen we dat hij blijft.'
• Ronald Koeman wil er zelf niets meer over zeggen, maar zijn naam wordt in verband gebracht met een verhuizing naar Barcelona en daarmee een vertrek bij Everton. Verdediger Ashley Williams laat duidelijk weten de Nederlandse oud-international niet kwijt te willen.

• Real Madrid staat dinsdagavond een orkaan van geluid te wachten. Dat wil Napoli ons althans doen geloven. De Italiaanse club heeft bekendgemaakt dat er een decibelmeter in Stadio San Paolo zal zijn, om 'de passie en emotie te benadrukken die uniek is' voor de thuishaven van de Zuid-Italianen. Schreeuwen de supporters van Napoli hun ploeg naar de overwinning?

• Voor Vincent Janssen geen Champions League na de uitschakeling met Tottenham Hotspur. De spits van het Nederlands elftal heeft daarom de tijd gevonden om terug te keren bij AZ, de club waar hij zijn miljoenentransfer naar Spurs verdiende.

N'Golo Kanté werd maandagavond verkozen tot Man of the Match na de zege van Chelsea op West Ham United in de Londense derby. Toch had manager Antonio Conte nog wel wat aan te merken op het spel van de Franse middenvelder, zij het met een flinke knipoog.

Daniel Crowley is na de winterstop één van de smaakmakers van Go Ahead Eagles. De van Arsenal gehuurde middenvelder kreeg onlangs echter een gruwelijke panna van SC Heerenveen-aanvaller Sam Larsson. FOX Sports bracht de beelden, de reactie die volgde van Crowley verdient een applaus.

• Wil je PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin een keer blij maken? Ga dan eens bij hem langs met een pan dampende erwtensoep. 'Wat moet ik zeggen? Het is gewoon pure kwaliteit. Nederlandse kwaliteit', aldus de goedlachse Fransman, die eerder al aangaf zijn tegenstanders op te eten als erwtensoep.

'Dat dit soms gebeurt, is gewoon menselijk. Ik hoop dat ze het nog kunnen omdraaien en dat ze zich volledig focussen op deze wedstrijd zodat er na dit seizoen weer een feestje gevierd kan worden.'
Edgar Davids zit woensdag om 20.45 uur voor de buis als Barcelona het in eigen huis opneemt tegen Paris Saint-Germain. De Catalanen verloren de heenwedstrijd met 4-0, maar dat is volgens de Nederlander geen reden om op te geven. Davids, die in het seizoen 2003/04 uitkwam voor Barça, gelooft in een miraculeuze comeback, vertelt hij op de website van zijn oude club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.