Xavi ziet Barcelona ook de komende jaren prijzen winnen

Reacties

Josep Maria Bartomeu lijkt volgens de peilingen de komende zes jaar de scepter te zwaaien als voorzitter van Barcelona. Ex-aanvoerder Xavi ziet de toekomst van de club rooskleurig in.

Xavi ziet Barcelona ook de komende jaren prijzen winnen

Ex-aanvoerder Xavi (35) besloot onlangs zijn carrière voort te gaan zetten in Qatar, maar spreekt nog steeds in de wij-vorm over de club waar hij praktisch zijn hele leven speelde. 'We kunnen de komende twee à drie jaar trofeeën blijven winnen. Het is een geweldig team met een ongelofelijke technische staf', zegt hij in gesprek met RAC1.

Xavi onderhield een goede band met Bartomeu. De voorzitter kwam zelfs bij hem thuis langs in een ultieme poging hem voor de club te behouden. 'Ik kreeg een zeer aantrekkelijk aanbod tot 2018, maar ik vond het tijd om te vertrekken. Maar mijn doel is om terug te keren naar de club, mijn huis. Maar dat zal waarschijnlijk over drie of vier jaar zijn', aldus de middenvelder, die onder het bewind van Bartomeu de treble won in zijn laatste seizoen.

Bartomeu staat sinds januari 2014 aan het roer bij Barcelona, sinds hij het stokje overnam van de tussentijds vertrokken Sandro Rosell. Omdat de Catalaanse club een open vereniging met leden is, besloot Bartomeu vervroegde verkiezingen uit te schrijven om meer democratisch draagvlak te krijgen. Zaterdagavond laat hoort hij waarschijnlijk of hij de komende zes jaar zijn missie mag voortzetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.