Xavi uit na puntenverlies onvrede over arbitrage

Reacties

Barcelona-trainer Xavi vindt dat zijn team in de slotfase van het uitduel met Rayo Vallecano een penalty verdiende. De bal ging echter niet op de stip en Barça verspeelde punten in Madrid.

Xavi uit na puntenverlies onvrede over arbitrage
© Pro Shots
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Op het persmoment na de wedstrijd ging Xavi in op een moment met invaller Raphinha, die de bal voorzette, maar ook in zijn rug werd geduwd. 'Ik heb dat moment teruggezien en het was een strafschop', is de Spaanse coach duidelijk.

Ook bij de goal van Rayo (zie video onder) was er meer aan de hand volgens Xavi, die vond dat het buitenspel was. Rayo-voorzitter Raúl Martín Presa liet na de wedstrijd optekenen dat hij het niet netjes vond dat Xavi bij de arbitrage probeerde aan te kaarten dat de goal afgekeurd moest worden. Het doelpunt werd gewoon goedgekeurd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Maar we hebben altijd problemen met beslissingen van scheidsrechters die discutabel kunnen zijn', vindt Xavi. 'Daar hebben we ook dit seizoen geen geluk mee.' Naast balen van de arbitrage, doet Xavi dat ook van zijn defensie. 'We geven weer totaal onnodig een doelpunt weg.'

Barcelona moet na het puntenverlies toekijken hoe Real Madrid en koploper Girona de kans krijgen om in deze speelronde uit te lopen. Real Madrid speelt zondagavond tegen Cádiz, streekgenoot Girona treft Athletic Bilbao op maandag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.