Xavi ontbreekt bij Barça, Atlético heeft Miranda terug

Reacties

Barcelona moet het om 21.00 uur in de topper tegen Atlético Madrid stellen zonder Xavi. De 34-jarige aanvoerder ontbreekt door een kuitblessure. Bovendien mist ook verdediger Jérémy Mathieu de belangrijke confrontatie in Camp Nou. Atlético kan juist weer een beroep doen op Miranda.

Xavi ontbreekt bij Barça, Atlético heeft Miranda terug

Xavi stond een week geleden nog in de basis in het verloren uitduel met Real Sociedad (0-1), maar liet donderdag de bekerwedstrijd tegen Elche (5-0) schieten wegens kuitklachten. Trainer Luis Enrique stelde geen enkel risico te willen nemen met de ervaren spelmaker, die desondanks ontbreekt in de achttienkoppige wedstrijdselectie.

Daarbovenop komt de afwezigheid van Mathieu. De 31-jarige Fransman leek ondanks een lichte hielkwetsuur fit genoeg voor de wedstrijd tussen de twee titelconcurrenten. Bij Atlético keert in de persoon van Miranda juist een belangrijke verdediger terug. De dertigjarige Braziliaan is hersteld van een spierblessure, die hem al sinds november parten speelde.

De afwezigheid van Xavi en Mathieu en de onrust van de laatste week doen volgens Atlético-coach Diego Simeone niets af aan de kwaliteiten van Barça. 'Barcelona heeft nog steeds alle kwaliteiten waardoor het ooit de beste van de wereld was. Een betere aanvaller dan Luis Suarez kan een team zich niet wensen en Rakitic is een uitstekend alternatief voor Xavi of Iniesta. Ze kunnen allemaal voetballen, zelfs de keeper.'

Beide teams ontlopen elkaar op de ranglijst momenteel niets. Toch is de situatie bij Barcelona totaal anders dan bij Atlético. 'Maar die spanning zal het hele seizoen wel blijven', vertelde Luis Enrique tijdens de persconferentie. 'Die ebt pas weg als we La Liga winnen', aldus de Barça-coach, die niet wilde ingaan op speculaties over zijn relatie met Lionel Messi. 'Wat ik wel kan bevestigen is dat ik, op de dag dat de spelers mij niet meer volgen, zal opstappen. Maar daar is absoluut geen sprake van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.