Xavi evenaart Seedorf en heeft CL-record Raúl in zicht

Reacties

Xavi heeft woensdagavond Clarence Seedorf geëvenaard door in de thuiswedstrijd tegen Manchester City zijn 161ste Europese wedstrijd te spelen. De 34-jarige spelmaker van Barcelona hoeft in dat opzicht nu alleen AC Milan-icoon Paolo Maldini nog voor zich te dulden. Bovendien kan Xavi nog dit seizoen Champions League-recordhouder Raúl evenaren.

Xavi evenaart Seedorf en heeft CL-record Raúl in zicht

Met zijn 161ste Europese optreden evenaarde Xavi niet alleen Seedorf, tegenwoordig trainer van AC Milan, hij schaarde zich op de ranglijst van meest ervaren CL-spelers aller tijden ook naast nummer twee Ryan Giggs. Xavi kwam net als de veertigjarige Welshman van Manchester United tot 139 optredens in het miljoenenbal en heeft koploper Raúl daardoor in zicht.

Want waar Maldini met 168 wedstrijden in Europees verband dit seizoen niet meer is bij te halen voor Xavi, geldt dat wel voor Raúl, de voormalige aanvaller van Real Madrid. De topscorer aller tijden van het miljoenenbal (71 goals) kwam tussen 1995 en 2012 tot 142 CL-duels namens Real en Schalke. Xavi kan hem dus nog dit seizoen onttronen als hij minimaal de halve finale haalt.

Concurrentie
Wat optredens in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal betreft heeft Xavi echter wel serieuze concurrentie. Zo zou Giggs, mocht hij met Manchester United de 2-0 achterstand nog kunnen ombuigen tegen Olympiakos Piraeus, deze jaargang ook nog de 142 duels van Raúl kunnen verbeteren. Bovendien heeft Real-doelman Iker Casillas, nog altijd pas 32 jaar oud, slechts vijf CL-optredens minder achter zijn naam staan dan Xavi en Giggs.

Gerekend over alle Europese wedstrijden hoeft Xavi minder te vrezen voor zijn achtervolgers. Van de huidige topzeven zijn alleen de veertigers Javier Zanetti (160 duels) en Giggs (156 duels) nog actief, maar zij naderen hun afscheid. Achter recordhouder Maldini (168), Seedorf (161) en Xavi (161) staan verder nog Raúl (158) en oud-Liverpool-verdediger Jamie Carragher (150).

Club van Honderd
In de schaduw van Xavi staan Petr Cech, Cristiano Ronaldo en Frank Lampard dit CL-seizoen ook op de nominatie om een mijlpaal te vestigen. Het trio kan op korte termijn toetreden tot de Club van Honderd. Chelsea-doelman Cech kan volgende week tegen Galatasaray al zijn honderdste CL-wedstrijd bijschrijven. Ronaldo en Lampard staan beiden op 98 duels en moeten dus wachten tot de kwartfinale. (Tim Vos)

*= dit seizoen nog actief in de Champions League.
*= dit seizoen nog actief in de Champions League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.