Xavi evenaart Raúl als meest ervaren CL-veteraan

Reacties

Xavi heeft woensdagavond Raúl geëvenaard als meest ervaren speler aller tijden in het hoofdtoernooi van de Champions League. De 34-jarige middenvelder maakte als basisspeler zijn opwachting in de thuiswedstrijd van Barcelona tegen APOEL Nicosia. Net als de al gestopte Raúl heeft Xavi nu 142 duels achter zijn naam staan.

Xavi evenaart Raúl als meest ervaren CL-veteraan

De ooit zo gigantische voorsprong van Raúl was inmiddels dusdanig geslonken dat Xavi tijdens de jaargang 2014/15 nog maar één CL-wedstrijd hoefde te spelen om zijn voormalige ploeggenoot te evenaren. De strijd om het record zal voorlopig nog even voortduren, want Casillas kwam dinsdagavond tegen FC Basel als doelman van Real Madrid tot zijn 141ste CL-optreden.

Daarmee is de strijd om de koppositie om de ranglijst aller tijden van meest ervaren spelers in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal een Spaanse aangelegenheid. Samen met de na vorig seizoen gestopte Ryan Giggs (141 duels in het hoofdtoernooi) vormen Raúl, Xavi en Casillas de topvier van de grootste CL-veteranen aller tijden.

Op gepaste afstand staat Clarence Seedorf (125) op nog altijd op de respectabele vijfde plaats, op de voet gevolgd door Paul Scholes (124) en Roberto Carlos (120). Seedorf is daarmee nog altijd de Nederlander met verreweg de meeste optredens. Edwin van der Sar kwam tot 98 wedstrijden in het CL-hoofdtoernooi, op ruime afstand gevolgd door Frank de Boer (81), Phillip Cocu (80), Arjen Robben (79/80) en Mark van Bommel (76).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.