Xavi, Casillas en Terry staan voor mijlpaal in miljoenenbal

Reacties

Xavi kan dinsdagavond in het uitduel met Paris Saint-Germain Raúl onttronen als meest ervaren speler aller tijden in het hoofdtoernooi van de Champions League. Iker Casillas volgt zijn landgenoten op de voet en kan Raúl in het treffen van woensdag tussen Ludogorets Razgrad en Real Madrid ook evenaren. John Terry staat aan de vooravond van zijn honderdste CL-duel voor Chelsea.

Xavi, Casillas en Terry staan voor mijlpaal in miljoenenbal

Met 142 wedstrijden in het miljoenenbal voor Real Madrid en Schalke 04 stond Raúl ten tijde van zijn afscheid in 2012 nog op eenzame hoogte. Nadat Xavi drie weken terug tegen APOEL Nicosia al langszij was gekomen, staat ook Casillas op het punt het clubicoon van Real Madrid te evenaren. De doelman van De Koninklijke schroefde zijn CL-totaal tijdens de eerste speelronde op naar 141 duels en evenaarde daarmee Ryan Giggs, de nummer drie op de eeuwige lijst.

Club van Honderd
Op gepaste afstand van dat illustere kwartet is Clarence Seedorf (125) nog altijd de meest ervaren Nederlander. In zijn schaduw is de Club van Honderd inmiddels flink uitgebreid. Het ooit zo elitaire gezelschap bestaat nu uit liefst 21 spelers, omdat met Víctor Valdés, Ashley Cole, Petr Cech, Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Frank Lampard de afgelopen jaren zes spelers de grens van honderd CL-duels slechtten.

Dinsdag kan John Terry de 22ste speler worden met die mijlpaal achter zijn naam. De 33-jarige verdediger gaat met Chelsea op bezoek bij Sporting Lissabon en kan na Cech, Cole en Lampard het vierde exponent van een succesvolle generatie spelers van The Blues worden die zich bij de Club van Honderd voegt. Andrea Pirlo (98, Juventus), Andrés Iniesta (97, Barcelona) en Xabi Alonso (95, Bayern München) staan ook in de rij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.