Xavi: 'Aragonés belangrijkste man uit mijn carrière'

Reacties

Het kan zo zijn dat Raúl na vanavond iemand naast zich moet dulden als recordhouder met de meeste duels (142) in de Champions League. Enige voorwaarde is dat Luis Enrique Xavi vanavond wat minuten gunt in het groepsduel met APOEL Nicosia. Voor Xavi, die momenteel op 141 duels staat, een mooie tijd om alvast terug te blikken op de jaren die achter hem liggen.

Xavi: 'Aragonés belangrijkste man uit mijn carrière'

'Als het aan mij zou liggen, zou ik Barcelona nooit verlaten', gaf Xavi aan in een interview met Canal+, dat voorafgaand aan het eerste groepsduel in de Champions League vooral terugblikte op zijn loopbaan tot nu toe.

'Ik heb kansen gehad om de club te verlaten, maar mijn gevoel bij Barcelona was te sterk. Ik heb ze daarom verteld dat ik nooit met een andere ploeg tegen Barca wil spelen en dat ik mijn carrière hier graag zou eindigen', aldus Xavi, die in de zomer juist herhaaldelijk in verband werd gebracht met een vertrek.

De man die twee keer Europees- en een keer wereldkampioen werd met Spanje, ziet wijlen Luis Aragonés als de belangrijkste persoon uit zijn loopbaan. 'Ik wil hem niet boven al mijn andere trainers plaatsen, maar als ik het niet zou doen zou ik niet eerlijk zijn. Hij was de belangrijkste persoon in mijn carrière', plaatste hij de oud-bondscoach, in februari dit jaar overleden, op een voetstuk.

Aragonés was de man die dezelfde voetbalvisie als Xavi naleefde. 'Voor mij is voetbal een spel waarin ik een centraal figuur kan zijn, controle kan hebben over de bal', deelde de 34-jarige Spanjaard, die deze zomer bedankte voor het Spaans nationale elftal. 'En aan het einde van de rit moet het zo zijn dat de supporters een mooie dag hebben gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.