Wurggreep kost Mexès schorsing van vier duels

Reacties

Het wangedrag in het verloren competitieduel bij Lazio (3-1) is Philippe Mexès op een stevige schorsing komen te staan. De Franse verdediger van AC Milan kreeg vier duels schorsing aan zijn broek.

Wurggreep kost Mexès schorsing van vier duels

Uit frustratie over de nederlaag, een van de vele teleurstellingen van de laatste tijd voor de Rossoneri, kreeg Mexès het in de slotfase van het duel in Rome aan de stok met Stefano Mauri. De aanvoerder van Lazio trapte lichtjes na, waarna de Fransman hem bij de keel pakte (foto). Dat was ook het sein om bij Mexès alle stoppen door te laten slaan aangezien hij probeerde zijn tegenstrever in een wurggreep te nemen. Die vervolgactie kwam hem op de relatief zware straf te staan.

Hoewel Mexès direct na afloop het boetekleed aantrok en zijn excuses aanbood, toonde de Italiaanse voetbalbond geen clementie. In het verleden maakte Mexès zich al vaker schuldig aan dergelijk wangedrag.

Voor het bekerduel van vanavond, alwéér tegen Lazio, was Mexès al om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten door de hevig onder druk staande trainer Filippo Inzaghi. De Fransman zal bij de nummer tien van de Serie A ook in de competitieduels met Parma (thuis), Juventus (uit), Empoli (thuis) en Cesena (thuis) moeten toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.