Wurgende contractconstructies belemmeren NAC

Reacties

NAC Breda kan voorlopig moeizaam stappen zetten met het oog op komend seizoen. De clubleiding sloot afgelopen zomer tamelijk wurgende contractconstructies af met nieuwe spelers en ondervindt daar nu de pijnlijke gevolgen van.

Wurgende contractconstructies belemmeren NAC

Spelers als Kevin Brands en Michael Dingsdag mogen mede vanwege hun forse contracten weg uit Breda, maar hebben de bepaling in hun overeenkomst staan dat ze eenzijdig met een jaar kunnen verlengen. Voor Ronnie Stam (foto), in wie sommigen bij de club het nog wel zien zitten, geldt hetzelfde. Hij kan, wanneer hij wil, zelfs nog twee jaar blijven. Zij werden op voorspraak van de inmiddels ontslagen trainer en technisch directeur Robert Maaskant naar Breda gehaald.

Vanwege het niet promoveren ziet NAC de spelersbegroting na de zomer met ruim een miljoen euro dalen tot ongeveer 1,5 euro miljoen. Dat betekent snoeien voor de huidige technisch directeur, Hans Smulders. Onder meer het contract van Uros Matic wordt daarom niet verlengd. Doelman Jelle ten Rouwelaar besloot enige weken terug zelf al te stoppen, ondanks een nog tot medio 2017 doorlopend contract.

Dat schept lucht voor NAC. Maar nog niet genoeg om jonge en talentvolle spelers aan te trekken. De leiding moet wederom aankloppen bij externe partijen om de begroting sluitend te krijgen in de Jupiler League.

Om die reden lijkt het onwaarschijnlijk dat NAC de transfervrije smaakmaker Mats Seuntjens binnen de gelederen te houden. Kenny van der Weg, die voor langere tijd bij kon tekenen, is al vertrokken. Hij speelt komend seizoen voor het Schotse Ross County. Komende weken worden nog veel meer mutaties binnen de NAC-selectie verwacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.