Wouters verkiest Fernández boven routinier Van Dijk

Junior Fernández heeft zijn blessureleed achter de rug en start dit weekeinde in het duel met SC Heerenveen als doelman van FC Utrecht. Dat maakte trainer Jan Wouters, hij volgde deze week de opgestapte Erwin Koeman op, vrijdagmiddag bekend.

Wouters verkiest Fernández boven routinier Van Dijk

'Hij is fit en was gehaald als eerste keeper', vertelt Wouters op de clubwebsite over de Paraguayaan die zijn Eredivisiedebuut uitgesteld zag worden door een kniekwetsuur.

Mark van der Maarel (gebroken neus), Jan Wuytens (hamstring), Alexander Gerndt (voet), Jacob Lensky (herstellende van een alcoholverslaving) en Marcus Nilsson (geschorst) zijn bij FC Utrecht de andere afwezigen.

'Er kwam veel op me af de afgelopen dagen, veel meer natuurlijk dan ik als assistent gewend was, maar dat bevalt me goed', vertelt Wouters. 'Ik sta geen ander beleid voor dan Erwin. De visie blijft hetzelfde: naar voren toe voetballen en voor de winst gaan. En in Utrecht mag het best opportunistisch.'

'En zeker deze tegen Heerenveen, want we mikken op het linkerrijtje. Ze hebben moeite om het spel zelf te maken, maar zijn zeer gevaarlijk in de counter. Daar moeten we zaterdag alert op zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen