Wouters verdwijnt van toneel bij FC Utrecht

Reacties

Na een teleurstellend seizoen neemt FC Utrecht afscheid van Jan Wouters. Ondanks een doorlopend contract vertrekt de oud-international uit De Galgenwaard.

Wouters verdwijnt van toneel bij FC Utrecht

Vanochtend voor de ochtendtraining riep Wouters alle spelers, inclusief de geblesseerde spelers, bij elkaar op het veld. Daar maakte hij zijn vertrek kenbaar, wat het resultaat is van een uitgebreid evaluatiegesprek van woensdagmiddag. 

Het was een publiek geheim dat de twijfels rond Wouters toenamen. De achterban was teleurgesteld in de behoudende speelstijl, terwijl de clubleiding meer wil inzetten op een boegbeeld als hoofdtrainer, die meer op de voorgrond treedt.

De selectie van FC Utrecht kreeg het nieuws vandaag te horen, voordat het een vrij weekend tegemoet gaat. De spelers hoeven zich pas dinsdag na Pasen weer te melden voor de training.

Wouters stond sinds oktober 2011 voor de groep bij FC Utrecht, dat de oud-international doorschoof na het vertrek van Erwin Koeman. Waar de 53-jarige trainer vorig jaar Europees voetbal haalde, streed FC Utrecht in de huidige jaargang tegen degradatie.

Na de 2-1 thuiszege op Heracles Almelo hoeven de Domstedelingen niet meer te vrezen voor de Jupiler League. Voor de clubleiding was dat het moment om na een evaluatie over het functioneren van de technische staf conclusie te trekken. Die bleken negatief voor Wouters.

De oud-internationaal was bereid een stap terug te doen en weer de rol van assistent aan te nemen. Maar dat zag FC Utrecht niet zitten, hetgeen een afscheid betekent van de 53-jarige trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.