Wouters moet improviseren in thuisduel met Excelsior

Jan Wouters moet flink improviseren als hij zijn basisopstelling voor het thuisduel met Excelsior van vrijdagavond moet samenstellen. De trainer van FC Utrecht heeft een waslijst aan afwezigen en besloot ook nog eens om zijn doelman te vervangen tegen de Kralingers.

Wouters moet improviseren in thuisduel met Excelsior

Door schorsingen zullen Frank Demouge, Mark van der Maarel en Alje Schut afwezig zijn. Daarnaast zijn Leon de Kogel, Jacob Mulenga en Marcus Nilsson al langer niet inzetbaar vanwege blessures. Alexander Gerndt liep donderdag ook nog eens tegen een kuitblessure aan op de training en zal niet spelen tegen Excelsior.

De matige prestaties van keeper Roberto Fernández kosten de Paraguayaan zijn plek onder de lat. De 21-jarige Erik Cummins krijgt de voorkeur van Wouters. 'Fernández maakte de laatste tijd te veel foutjes, vandaar dat Cummins keept', is de Utrecht-coach duidelijk.

Ondanks dat Wouters in zijn voorhoede veel spelers mist, weigert hij de speelstijl aan te passen. 'We blijven met twee spitsen spelen. Cedric van der Gun en Lars Veldwijk vormen het spitsenduo', gaf Wouters al enkele plekken van zijn opstelling prijs. De talentvolle Cedric Badjec krijgt een plaats op de bank. De zeventienjarige aanvaller speelt normaliter in de B1 van FC Utrecht. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's