Wouters blij met HawkEye-primeur in Utrecht

FC Utrecht-trainer Jan Wouters is blij met de inzet van technische middelen rondom voetbalwedstrijden. Met zijn ploeg mag hij zaterdag tegen Roda JC Kerkrade wat dat betreft het spits afbijten.

Wouters blij met HawkEye-primeur in Utrecht

Voor het eerst in het Nederlandse betaalde voetbal zal zaterdag een wedstrijd afgewerkt worden met doellijnbewaking. Danny Makkelie is de eerste arbiter die te maken krijgt met het gebruikte HawkEye-systeem.

In Stadion Galgenwaard zullen vanaf dit duel de eerstvolgende tien thuiswedstrijden van FC Utrecht ondersteund worden met doellijntechnologie. Tussen 2 maart en 27 april 2014 zal bij zes wedstrijden in De Kuip (inclusief de KNVB-bekerfinale) ook gebruik worden gemaakt van het HawkEye-systeem. De Arena is vanaf 6 mei 2014 het podium voor deze technologische inzet.

'Het is een goede ontwikkeling dat de KNVB dit systeem wil testen', vertelt Wouters op de clubwebsite. 'Wedstrijden worden beslist op details. Ik hoop dan ook dat het in de toekomst mogelijk wordt om meer technische hulpmiddelen te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van buitenspel.'

Kali
Over de tegenstander, bij wie FC Utrecht onder anderen voormalig FC Utrecht-middenvelder Anouar Kali treft, is Wouters lovend. 'Roda JC presteert wisselend tot dusver, maar ze brengen goed voetbal op de mat. Roda JC heeft veel voetbal op het middenveld, mede door spelers als Anouar Kali en Mitchell Donald. In de thuiswedstrijd tegen NAC zag je echter dat ze moeite hebben met een tegenstander die compact speelt en vanuit de counter opereert.'

Met Utrecht is Wouters al negen Eredivisieduels op rij in eigen huis ongeslagen. Dit seizoen werd er dus nog niet verloren in de Domstad. 'Die lijn willen we doortrekken', besluit Wouters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen