Worstelend Twente blijft nieuwe tegenvaller bespaard

FC Twente blijft worstelen met zijn vorm. Maar tegen Roda JC Kerkrade bleef dat zonder gevolgen dankzij treffers van Douglas en Wesley Verhoek (2-0).

Worstelend Twente blijft nieuwe tegenvaller bespaard

Na de thuiszege op Schalke 04 in de Europa League is de glans van het spel van FC Twente verdwenen. Ook de resultaten zijn sindsdien teleurstellend, hetgeen trainer Steve McClaren deed opmerken dat de Enschedese club zich niet veel meer misstappen kan veroorloven in de strijd om de titel.

Nieuw puntenverlies bleef FC Twente bespaard. In de 55ste minuut opende Douglas de score tegen Roda JC. De verdediger kopte raak uit een corner van Ola John. De openingstreffer zorgde voor opluchting in Enschede.

Het vertoonde aanvalsspel, en dan met name in de eerste helft, had namelijk weinig reden tot optimisme gegeven. Roda JC, dat in Enschede vooral aan verdedigen dacht, bleef zonder al te veel problemen overeind.

In de tweede helft zocht Roda JC meer de aanval. De Limburgse jacht op de gelijkmaker bleef vruchteloos, waardoor FC Twente de derde plaats heroverde op SC Heerenveen. Dat was zeker nadat Wesley Verhoek zijn invalbeurt opluisterde met zijn eerste treffer in Enschedese dienst. Opnieuw was Ola John de aangever.

De 2-0 zege kon niet verbloemen dat FC Twente nog zoekende is. Er was meer reden voor zorg met het oog op de topper tegen AZ over anderhalve week. Willem Janssen en Wout Brama kregen een gele kaart en zijn geschorst voor het duel in Alkmaar op woensdag 11 april. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's