Worstelend PSG overleeft nieuwe fout Van der Wiel

Paris Saint-Germain is in de thuiswedstrijd tegen Evian TG met de schrik vrijgekomen. De ploeg van Laurent Blanc worstelde, maar kwam uiteindelijk toch boven tegen de nummer achttien: 4-2. Een opluchting voor Gregory van der Wiel, die een eigen doelpunt maakte.

Het was voor de Parijzenaars een bewogen week. Vorig weekend blameerde de miljoenenploeg zich door bij laagvlieger Bastia (4-2 nederlaag) een voorsprong van 0-2 weg te geven, terwijl in de Coupa de la Ligue maar nipt werd gewonnen bij Saint-Étienne: 0-1. Dat duel werd bovendien kort gestaakt nadat supporters van de thuisploeg de arbiter bekogelden.

Net als tegen Bastia ging het ook zondagmiddag bepaald niet vanzelf voor PSG. Na nog geen kwartier spelen zette de 38-jarige middenvelder Cédric Barbosa de bezoekers al op 0-1. De allereerste competitiegoal in Franse dienst van verdediger David Luiz en een rake knal van middenvelder Marco Verratti leken de thuisploeg voor de rust alweer op het goede spoor te zetten.

Een eigen treffer van Gregory van der Wiel (foto) betekende na ruim een uur spelen echter een nieuwe domper voor PSG: 2-2. Tegen Bastia veroorzaakte de Nederlander al een penalty waaruit de 1-2 viel, dit keer kopte hij de bal zelf in eigen doel. Dankzij een doelpunt een kwartier voor tijd van Javier Pastore werd dat de gastheren niet fataal, Edinson Cavani gaf de zege in de laatste minuut nog wat extra glans: 4-2.