Woodgate draagt 'echte goal' op aan clubarts

Eindelijk was Jonathan Woodgate eens geen gewillig slachtoffer voor cynische grapjes. De Engelse verdediger, die een seizoen niet speelde door blessures en bij zijn debuut in eigen doel scoorde en rood kreeg, leidde met een treffer in het goede doel de wederopstanding van Real tegen Rosenborg BK in.

Woodgate maakte drie minuten na rust in Bernabéu met een kopbal de 1-0 achterstand tegen de Noren ongedaan. De Madrilenen liepen vervolgens uit naar 4-1 overwinning. Vijf minuten voor tijd verliet Woodgate onder een luid applaus het veld.

Na afloop viel hij Alfonso Del Corral in de armen en droeg hij zijn goal op aan de clubarts van Real. 'De dokter is heel belangrijk voor mij geweest. We hebben in een jaar veel leed gedeeld. Ik ben hem en de fysiotherapeuten veel dank verschuldigd.'

Woody maakte ook in een galaduel met Real Zaragoza een eigen goal. 'Mijn ploeggenoten noemen me topscorer. Maar dat is gekscherend bedoeld. Ik hoop nu veel aan spelen toe te blijven komen.'