Wonderlijke ontsnapping Korea tegen Nigeria

Voor Zuid-Korea leek het WK onder-20 uit te lopen op een mislukking. Maar in de slotfase van het duel met Nigeria keerden de kansen (2-1).

Voor Zuid-Korea leken de kansen op een vervolg op het WK verkeken. Na Zwitserland maakte ook Nigeria zich op voor een klein feestje ten koste van de Aziaten. De vroege treffer van David Abwo én het optreden van de Nigeriaanse keeper Ambruse Vanzekin bezorgden Korea hoofdpijn.Want met soms meer geluk dan wijsheid hield Vanzekin zijn doel schoon. Vroeg in de tweede helft deed de Nigeriaanse doelman weer van zich spreken door een strafschop van Chu-Young Park te stoppen.

De aanvaller revancheerde zich. Twee minuten voor tijd krulde hij een vrije trap over de muur, en buiten bereik van de handen van Vanzekin, de bal in het Nigeriaanse doel.

De gelijkmaker was de eerste stap van de wonderbaarlijke ontsnapping. Want in blessuretijd maakte Ji-Hoon Baek het Koreaanse feest compleet; 2-1.