Wonderkind van PSG stoot Walcott van de troon: 'Hij doet alles goed'

Reacties

Paris Saint-Germain won woensdag met 3-0 van AC Milan en wonderkind Warren Zaïre-Emery liet zich weer eens van zijn beste kant zien. De zeventienjarige middenvelder loste Theo Walcott af als jongste speler ooit met twee assists in één Champions League-wedstrijd en werd na afloop overladen met complimenten.

Wonderkind van PSG stoot Walcott van de troon: 'Hij doet alles goed'
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 0
AC Milan
AC Milan

Zaïre-Emery staat al jaren bekend als een groot talent en maakt de hoge verwachtingen meer dan waar. Vorig seizoen debuteerde hij al op zijn zestiende in de Champions League en kreeg hij reeds een hoop invalbeurten; dit seizoen is de tiener een basisspeler in het sterrenensemble van PSG. Woensdag werd hij de eerste speler uit de clubgeschiedenis die twintig keer in de basis verscheen voor zijn achttiende verjaardag.

Zaïre-Emery, zeventien jaar en 231 dagen, speelde tegen Milan een erg volwassen wedstrijd. Hij was de aangever bij de openingstreffer van Kylian Mbappé en het slotakkoord van Kang-in Lee, waarmee hij Walcott van een record beroofde (zie tweet hieronder). Zaïre-Emery werd na afloop van de 3-0 zege gekozen tot Man van de Wedstrijd. 'Of dit mijn beste wedstrijd voor PSG was? Dat weet ik niet. Het was een goede wedstrijd, maar er is ook nog genoeg om te verbeteren', sprak hij bescheiden.

Luis Enrique, de coach van Zaïre-Emery bij PSG, had genoten van de tiener. 'Hij is een sensationele speler', zei de Spanjaard. 'Warren doet alles goed: in het defensieve werk én in het aanvallende werk. Hij is in staat om de beslissende pass te geven en is gewoon een buitengewoon talent. Op zijn leeftijd is hij een voorbeeld voor alle jongeren die ervan dromen om prof te worden. Ik ben heel blij voor hem.'

Ook bij tegenstander Milan waren ze onder de indruk. 'Mensen kijken naar zijn leeftijd, maar ik zie gewoon een geweldige speler met geweldige kwaliteiten, die erg belangrijk is voor PSG', zei Pierre Kalulu, de Franse verdediger van de Italianen. 'Op het veld is het niet belangrijk hoe oud je bent. Hij is gewoon een speler met veel kwaliteiten en ik hoop dat hij zich kan blijven ontwikkelen.'

Stefano Pioli, coach van Milan, had ook nog wat mooie woorden voor de PSG-uitblinker over: 'Hij is erg jong, maar erg volwassen op het veld. Een zeer complete speler: technisch, een goede dribbel en een goede pass. Echt een heel goede speler', aldus de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.