Wondergoal Goossens bezorgt NEC punt tegen ADO

NEC heeft door een prachtige treffer van John Goossens een nederlaag ontlopen. Het duel met ADO Den Haag eindigde in 1-1.

Het wisselvallige NEC begon uiterst matig en in een traag tempo aan het thuisduel met ADO Den Haag. De bezoekers hadden geen concrete wilde plannen en vonden dat best. Na een half uur slingerde Lex Immers op goed geluk een voorzet het strafschopgebied van NEC in. Bogdan Milic klopte in de lucht eenvoudig de drie koppen kleinere Mitchell Burgzorg en plaatste de bal buiten het bereik van Gábor Babos.

De thuisploeg stelde daar voor rust weinig tegenover, maar mocht zich beklagen over het niet krijgen van twee strafschoppen. Immers maakte, volkomen onlogisch, hands in eigen strafschopgebied en Dominique Kivuvu ging binnen de zestien over de knie bij Timothy Derijck. Scheidsrechter Dick van Egmond zag geen reden om de bal op de stip te leggen.

Het besef dat er iets moest gebeuren, ging na de hervatting duidelijker leven. Zonder tot grootse daden te komen namen de Gelderlanders het initiatief. En passant hield Ricky van den Bergh een traditie in stand. De middenvelder schoot een vrije trap tegen de lat.

Ondanks het lichte overwicht viel de gelijkmaker tamelijk onverwacht. De treffer was er niet minder beeldschoon om. Twintig minuten voor tijd ontving John Goossens een lastige bal van Björn Vleminckx. De linkspoot controleerde op de borst, hield de bal eenmaal hoog en schoot met een magistrale boog de 1-1 achter Barry Ditewig.