Wondergoal Castro zet Valencia op eigen veld te kijk

Sporting Gijón heeft Valencia verrassend op eigen veld op een 3-2 nederlaag getrakteerd. Een heerlijk doelpunt van Diego Castro was doorslaggevend.

Valencia had zijn zinnen gezet op het veroveren van de koppositie maar kwam in Mestalla van een koude kermis thuis. Sporting Gijón had beduidend minder balbezit dan de thuisploeg, maar liet fraaie staaltjes zien als het kleinood in de gelederen was.

Zoals de meerdere schaarbewegingen van David Barral als voorbode van de 2-0 voor Gijón, dat in de eerste helft via een soepele aanval Luis Morán de leiding had genomen.

Tien minuten voor het einde was er het hoogtepunt. Diego Castro mocht de bal dan gelukkig in bezit hebben gekregen, met zijn hoofd en het puntje van zijn voet werd directe tegenstander Raúl Albiol het bos in gestuurd. De afwerking was passend bij de actie: direct uit de lucht.

Valencia deed tussendoor via een strafschop van David Villa en Juan Mata wat terug. Maar het was niet genoeg voor een punt, laat staan de koppositie in de Primera División.