Wonderdokter Fraser: 'Ze moeten ons niet uitdagen'

Reacties

Waar er bij FC Groningen vooral woede was over een niet gegeven strafschop én de juist wel gegeven Haagse penalty, toonde ADO-coach Henk Fraser zich na afloop van de 2-1 thuiszege vooral blij met het resultaat. Hij liep zelfs vooruit op een mogelijke plek in de play-offs om Europa League-voetbal.

Wonderdokter Fraser: 'Ze moeten ons niet uitdagen'

Toen Fraser (foto) het zes duels geleden overnam van Maurice Steijn stond ADO laatste. Inmiddels zijn de Hagenaars drie zeges en drie remises verder. De dertiende plaats is nu hun deel met een gat van vijf punten naar nummer zestien RKC.

'Wij waren de gelukkigste', meent Fraser. 'Wij begonnen uitstekend en waren in de beginfase de betere ploeg. Daarna kwamen zij wat beter in de wedstrijd, waardoor ik blij was met 0-0 in de rust. Na onze voorsprong brachten wij Groningen terug in de wedstrijd door dom balverlies van Mitchell Schet. De 2-1 was een heel mooie goal met een zeer fraaie assist van Roland Alberg op Dion Malone.'

Fraser: 'Ons doel was om uit de degradatiezone te komen. Daarna was ons doel de twaalfde, dertiende plek, al is het gat naar de achtste plaats nu maar twee punten . Als we in de slotfase van het seizoen nog richting de play-offs om Europees voetbal kunnen, waarom niet? Je moet voor het hoogst haalbare gaan. Dat kan toch niet anders als sporter. Ze moeten ons niet  uitdagen', grapte Fraser. Maar een blik op de stand bevestigt dat zijn gedachte zo gek nog niet is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.