Wolverhampton na twee wedstrijden zonder puntverlies

Wolverhampton Wanderers is na twee duels een opmerkelijke naam in de top van de Premier League. Door de 2-0 zege op Fulham bezit de ploeg van manager Mick McCarthy de maximale score van zes punten uit twee duels.

Wolverhampton Wanderers stelde lijfsbehoud vorig seizoen op de slotdag van het seizoen pas veilig, maar vindt zichzelf nu terug in de hoogste regionen van de Premier League. De Wolves hadden tegen het Fulham van trainer Martin Jol aan twee doelpunten op slag van rust voldoende om de tweede seizoenszege te behalen. Kevin Doyle opende drie munten voor rust de score, waarna Matthew Jarvis de tweede Wolves-treffer maakte.

Voor Jol en zijn Londense werkgever betekende het dat er in twee competitiewedstrijden slechts één schamel puntje is behaald. Zorgelijker is wellicht dat Fulham geen goal maakte in beide duels. De Europa League-beslommeringen lijken Fulham parten te spelen. De uitwedstrijd bij Wolverhampton was voor Jol en zijn ploeg al de negende wedstrijd sinds eind juni.

Norwich City-Stoke City 1-1Het gepromoveerde Norwich City liet na om de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Manchester United-huurling Ritchie De Laet zorgde voor rust koppend voor 1-0, maar nadat Norwich-verdediger Leon Burnett de rode kaart kreeg en Stoke een strafschop kreeg, leek de ploeg van manager Paul Lambert te bezwijken. Doelman John Ruddy stopte de penalty van Jonathan Walters, maar vier minuten in blessuretijd kopte Kenwyne Jones Stoke alsnog naast Norwich City. Foto: VI Images