Wolfsburg zet topkandidaat Van Marwijk in wachtkamer

Lees de zoektocht van VfL Wolfsburg naar een nieuwe trainer in Voetbal International 44. De nieuwe editie ligt sinds woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

Wolfsburg zet topkandidaat Van Marwijk in wachtkamer

Bert van Marwijk is de eerste kandidaat de ontslagen Felix Magath op te volgen als trainer van VfL Wolfsburg, maar de clubleiding wil eerst een nieuwe technisch directeur aanstellen en laat de zestigjarige voormalige bondscoach van Oranje daarom wachten.

De directie wil in alle opzichten schoon schip maken en de kans is groot dat er pas na de eerste competitiehelft een definitieve nieuwe trainer komt. Dat ligt ook aan de prestaties van het elftal. Met interim-trainer Lorenz-Günther Köstner op de bank versloeg Wolfsburg afgelopen zaterdag Fortuna Düsseldorf met 4-1, mede dankzij twee treffers van Bas Dost, waardoor de miljoenenploeg is bevrijd van de laatste plaats in de Bundesliga.

De spelers en de machtige raad van toezicht, waarin de topmensen van sponsor Volkswagen de dienst uitmaken, hebben een voorkeur voor Van Marwijk. Zijn visie en aanpak sluiten aan bij de ideeën van de leiding. Hij wordt gezien als de ideale man die van de bonte verzameling vedetten een topteam kan smeden.

De nieuwe td moet zich echter ook kunnen vinden in de benoeming van de ex-trainer van Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund. Bert van Marwijk stapte na het mislukte EK op en geniet sindsdien naar eigen zeggen van het vrije leven en zijn kleinkinderen. Hij was in het verleden al eerder in beeld bij de super ambitieuze club. (Anton Lippold)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's