Wolfsburg stijgt twee plaatsen na winst in Bremen

VfL Wolfsburg deed uitstekende zaken onderin de Bundesliga. De ploeg van trainer Felix Magath won bij Werder Bremen en zag hekkensluiter FC Sankt Pauli onderuit gaan.

Werder Bremen - VfL Wolfsburg 0-1Voorafgaand aan de wedstrijd bij Werder Bremen bevond VfL Wolfsburg zich op de zestiende plaats, met slechts drie punten voorsprong op nummer achttien FC Sankt Pauli. Sascha Riether bezorgde Die Wölfe de overwinning in Bremen. Halverwege de eerste helft maakte hij op aangeven van Cicero de enige treffer van de wedstrijd, goed voor de achtste zege van het seizoen.

1. FC Kaiserslautern - FC Sankt Pauli 2-0Voor de tiende keer op rij wist hekkensluiter FC Sankt Pauli niet te winnen, waardoor degradatie uit de Bundesliga onafwendbaar lijkt. Op bezoek bij 1. FC Kaiserslautern kwam het na 28 minuten achter door een treffer van Christian Tiffert, die een voorzet van Leon Jessen binnenkopte. In de 68ste minuut was Tiffert de aangever en maakte Mathias Abel eveneens met het hoofd de 2-0.

Door de belangrijke uitzege heeft VfL Wolfsburg nu 35 punten uit 32 wedstrijden, waardoor het naar de veertiende plaats stijgt. FC Sankt Pauli blijft hekkensluiter met 29 punten. Foto: VI Images