Wolfsburg stelt bouw jeugdcomplex uit door VW-crisis

Reacties

De crisis bij Volkswagen treft nu ook VfL Wolfsburg. De club sprak dergelijke berichten eerder tegen, maar heeft nu de bouw van een nieuw jeugdcomplex uitgesteld door de problematiek bij de hoofdsponsor.

Wolfsburg stelt bouw jeugdcomplex uit door VW-crisis

Alleen in de VS al hangt Volkswagen een boete van meerdere miljarden boven het hoofd, omdat het bedrijf fraudeerde met uitstootwaardes van zo'n elf miljoen dieselauto's verspreid over de hele wereld. 'Ik denk dan ook dat iedereen wel begrijpt dat we de plannen voor een nieuw jeugdcomplex nu hebben uitgesteld', liet directeur Klaus Allofs aan Kicker weten.

'Het is niet zo dat de plannen helemaal geschrapt zijn, maar dit is niet het juiste moment om te investeren', vervolgde hij zijn verhaal. Het nieuwe complex voor de jeugdopleiding moet zo'n veertig miljoen euro kosten. Het autoconcern waar Volkswagen onder valt, maakte dinsdag echter bekend dat het de investeringen in zijn hoofdmerk met een miljard per jaar terugschroeft.

De beslissing van Wolfsburg, waar Nederlands international Bas Dost onder contract staat, lijkt hier echter niets mee te maken te hebben. De club ontvangt naar verluidt jaarlijks zo'n honderd miljoen euro van Volkswagen, maar het bedrijf meldde eerder zelf dat dit voorlopig niet onder druk komt te staan. Wel heeft het de sponsoring van zestien andere voetbalclubs en het Duitse bekertoernooi ter discussie gesteld.    

De huidige nummer negen van de Bundesliga, tevens tegenstander van PSV in de Champions League, lijkt zich financieel sowieso geen zorgen te hoeven maken. De club maakte maandag namelijk een deal met Nike als kledingsponsor bekend. Die Wölfe spelen de komende tien seizoenen in kleding van het merk en ontvangen in ruil daarvoor zo'n tachtig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.