Wolfsburg naarstig op zoek naar opvolger Dost

Reacties

Als vervanger van Graziano Pellè hoopt Feyenoord spoedig Bas Dost al dan niet op huurbasis te kunnen aantrekken. Maar zoals het er nu naar uitziet, zal het nog wel even duren voordat de 25-jarige spits van VfL Wolfsburg eventueel zijn eerste opwachting bij de Rotterdammers maakt.

Wolfsburg naarstig op zoek naar opvolger Dost

Nog altijd revalideert Dost van een enkeloperatie die hij eind vorig seizoen onderging. Tijdens de eerste trainingen en oefenwedstrijden was hij niet van de partij. In Wolfsburg sprak trainer Dieter Hecking vandaag voor de vorm de verwachting uit dat de Nederlander volgende week fit genoeg is zich bij zijn selectie te voegen voor een trainingskamp in Zwitserland.

Naar buiten toe zegt de oefenmeester dat Dost nog een rol speelt in de plannen van Die Wölfe. Maar een basisplaats als spits is uitgesloten. De clubleiding probeert al geruime tijd een nieuwe nummer 9 aan te trekken. Momenteel is Romelu Lukaku de beoogde favoriet. VfL Wolfsburg hoopt de Belg dankzij de goede verstandhouding met Chelsea te kunnen aantrekken. Makkelijk verlopen de onderhandelingen niet omdat Lukaku stiekem hoopt op een club die Champions League speelt.

Eerder had het Belgische talent Divock Origi (Lille) gekozen voor Liverpool. Álvaro Morata, reserve bij Real Madrid, liet Wolfsburg weten een voorkeur te hebben voor Juventus. Voor de spitspositie heeft Hecking nog Kroatisch international Ivica Olic achter de hand.

Pas zodra VfL Wolfsburg een nieuwe nummer 9 heeft vastgelegd, lijkt Dost een vrije geleide naar Feyenoord te krijgen. Wanneer de voormalige aanvaller van SC Heerenveen en Heracles Almelo wedstrijdfit is, is niet bekend.         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.