Wolfsburg maakt werk van vervanger geblesseerde Dost

Reacties

VfL Wolfsburg hoopt zich deze transferperiode te kunnen versterken met een spits. De club wil daarmee inspelen op de blessure die Bas Dost vorige week opliep.

Wolfsburg maakt werk van vervanger geblesseerde Dost

Sportief directeur Klaus Allofs liet donderdag op een persconferentie weten de zoektocht naar een extra aanvaller te zijn begonnen. 'We moeten wel reageren', zei hij over de situatie, waarbij Wolfsburg moet terugvallen op de weinig productieve Nicklas Bendtner (twee competitiegoals). 'We zullen kijken naar de spelers die we ook afgelopen zomer al op het oog hadden als mogelijke versterking', verklapte Allofs.

Dost brak op het trainingskamp in Portugal een middenvoetsbeentje, waarna hij te horen kreeg dat hij zelfs onder het mes moet. Trainer Dieter Hecking rekent erop dat de Oranje-international tien weken aan de kant staat, waardoor hij de Champions League-wedstrijden tegen AA Gent in februari en maart mist.

Paniekaankopen wil Wolfsburg sowieso niet doen, benadrukt Allofs. 'Als we geen geschikte kandidaat vinden, kan het ook zo zijn dat we uiteindelijk niemand aantrekken.' De club heeft nog anderhalve week de tijd om te handelen, op 1 februari sluit de winterse transfermarkt.

De nummer zeven van de Bundesliga hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.