Wolfsburg knokt zich terug en Köln mist strafschop

VfL Bochum-VfL Wolfsburg 2-2 De strijd tussen de twee VfL's in de Bundesliga heeft geen winnaar opgeleverd. Bochum leek de drie punten te gaan pakken, maar verspeelde een 2-0 voorsprong. Wolfsburg vergat daarna door te drukken en de winst te grijpen.

In de eerste helft was Bochum duidelijk beter. De goal van Stanislav Sestak was dan ook logisch. De Slowaak ontsnapte aan buitenspel en rondde koel af op aangeven van Daniel Imhof. Vlak na rust volgde de 2-0. Christoph Dabrowski scoorde koppend bij de tweede paal.Pas bij die stand werd Wolfsburg wakker en kreeg het snel een steuntje in de rug. Bochum werkte de bal zo slecht weg, dat Ricardo Costa profiteerde en het verschil verkleinde tot één treffer. Twintig minuten voor tijd kwamen de gasten op gelijke hoogte. Invaller Mahir Saglik bezorgde zijn ploeg een punt, maar liet na ook nog de winnende goal te maken.1. FC Köln-Eintracht Frankfurt 1-1
Köln verspeelde twee punten tegen Frankfurt. In een slecht duel met weinig kansen kwam de thuisploeg via Milivolje Novakovic (foto onder) op 1-0. Hij ontving een lange bal, schudde zijn tegenstander af en schoot raak.Niet veel later volgde een uitgelezen kans op 2-0. Köln kreeg een strafschop omdat Sergiu Marian Radu werd neergehaald door Patrick Ochs. Roda Antar eiste de bal op, maar mikte hem tegen de paal, waardoor het bij één goal verschil bleef.Pas in het laatste deel van het duel liet Eintracht zien dat het wel tot iets in staat was. Martin Fenin maakte tien minuten voor tijd gelijk met een kopbal uit een voorzet van Ioannis Amanatidis.Bochum, Köln en Frankfurt hebben hun eerste punt binnen, Wolfsburg heeft er vier na twee wedstrijden en staat op een gedeelde vierde plaats in de Bundesliga. </p><p>