Wolfsburg en Jonker profiteren van arbitrale dwaling in play-off

Reacties

Het VfL Wolfsburg van Andries Jonker heeft donderdag op fortuinlijke wijze een stap gezet richting handhaving in de Bundesliga, al is de landskampioen van 2009 nog niet af van Eintracht Braunschweig. De heenwedstrijd in de play-off om promotie/degradatie eindigde in 1-0.

Wolfsburg en Jonker profiteren van arbitrale dwaling in play-off

VfL Wolfsburg had nog geen week de tijd om zich te herstellen van de dreun die het afgelopen zaterdag incasseerde tijdens de laatste speelronde van de Bundesliga. Door een in de slotfase opgelopen 2-1 nederlaag tegen Hamburger SV werd de ploeg van Jonker veroordeeld tot twee alles-of-nietsduels met Eintracht Braunschweig, de nummer drie van de 2. Bundesliga.

Zonder de geblesseerde Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma probeerde VfL Wolfsburg voor eigen publiek het spel te maken. De ploeg van Jonker stichtte echter alleen gevaar bij dodespelmomenten. Na ruim een half uur werd de thuisploeg in het zadel geholpen door arbiter Sascha Stegemann. Hij zag eerst hands van Mario Gómez over het hoofd en kende enkele tellen later een strafschop toe toen Eintracht Braunschweig-speler Gustav Valsvik zonder dat hij daar veel aan kon doen de bal tegen zijn hand kreeg aangeschoten bij een inzet van Yunus Malli. Gómez verzilverde vervolgens de strafschop.

In de tweede helft draaide het beter bij VfL Wolfsburg. Onder anderen Gómez en Daniel Didavi lieten een aardige mogelijkheid onbenut. Braunschweig speelde veel te slordig in balbezit om tot kansen te komen. In de slotfase bleven hoogtepunten uit.

Maandag staat in het Eintracht-Stadion de return op het programma. Om 20.30 uur is dan de aftrap. Later op de avond weet VfL Wolfsburg of het zijn twintigjarig jubileum als Bundesliga-club kan vieren of dat de club zich dient te herbronnen op een lager niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.