Wolf Gómez staat droog, droominvalbeurt Pohjanpalo

Bayer Leverkusen kende dankzij drie treffers van invaller Joel Pohjanpalo een betere generale voor de Champions League dan Borussia Mönchengladbach. Mario Gómez kon zijn faam nog niet waarmaken bij VfL Wolfsburg. Hertha BSC won ook zijn tweede wedstrijd.

VfL Wolfsburg – 1. FC Köln 0-0
Na 1211 dagen maakte Gómez weer minuten in de Bundesliga. De Duitse international moet Wolfsburg aan successen helpen. Zijn eerste optreden voor Die Wölfe werd echter geen doorslaand succes. Gómez slaagde er als vervanger de verkochte Bas Dost niet in zijn nieuwe club tegen 1. FC Köln over het dode punt te helpen met een treffer.

VfL Wolfsburg, met Jeffrey Bruma in de basis, hield ook achterin de nul. Keeper Koen Casteels bleek een te grote sta in de weg voor de Keulse gasten. Mede door het optreden van de Belgische goalie, die Zwitsers international Diego Benaglio op de bank houdt, bleef het 0-0 in de Volkswagen Arena. Door het resultaat hebben beide clubs hun eerste punten gemorst.

Bayer Leverkusen – Hamburger SV 3-1
Bayer Leverkusen wendde dankzij een droominvalbeurt van Pohjanpalo de tweede nederlaag van het seizoen af tegen Hamburger SV. Door een fout van doelman Bernd Leno, die zaterdag nog zijn contract verlengde tot medio 2020, moest de nummer drie van vorig seizoen nog wel in de achtervolging. De Duitse goalie miste de bal volledig toen hij ver van zijn lijn kwam, waardoor HSV-spits Bobby Wood net als bij zijn debuut in de Bundesliga scoorde.

Pohjanpalo voerde als invaller met een hattrick zijn seizoenstotaal op tot vier goals. Bij de competitiestart tegen Borussia Mönchengladbach (1-2) scoorde de Finse spits ook al als invaller.

Die Werkself kon tegen de Hamburgers weer een beroep doen op clubtopscorer Javier Hernández, die de competitiestart miste nadat hij van de trap was gevallen. Maar het was zijn Finse collega-spits Pohjanpalo die de show stal. Zeven minuten na zijn entree in de 72ste minuut kopte de 21-jarige aanvaller raak op aangeven van Julian Brandt. In de extra tijd scoorde de supersub nog twee keer en bezorgde Leverkusen zo de eerste drie punten met een loepzuivere hattrick.

FC Ingolstadt 04 – Hertha BSC 0-2
Na de bekerthriller tegen Regensburg - pas na strafschoppen werd gewonnen – had Hertha BSC-trainer Pál Dárdai voor de competitiestart gekozen voor meer defensieve zekerheid. Dat ging ten koste van aanvaller Salomon Kalou. Tegen SC Freiburg leverde dat succes op. Voor Dárdai was die positieve seizoenstart aanleiding verder te gaan op deze weg. Het bezoek aan FC Ingolstadt 04 leverde opnieuw drie punten op. Het vroege doelpunt van Vedad Ibisevic was genoeg voor Hertha, dat in de slotfase dankzij een treffer van invaller Julian Schieber de punten veiligstelde.

SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach 3-1
In aanloop naar de Champions League-confrontatie met Manchester City maakte Borussia Mönchengladbach weinig indruk op bezoek bij het gepromoveerde SC Freiburg. Thorgan Hazard brak voor rust nog wel de ban met een prachtig schot van afstand, maar na rust betaalde Maximilian Philipp Die Fohlen met gelijke munt terug. Dankzij de tweede treffer van Philipp en een benutte penalty van invaller Nils Petersen, aangever bij de 2-1, pakte Freiburg in de slotfase zelfs de eerste drie punten.