Woeste Ganea dreigt 24 duels straf te krijgen

Ioan Viorel Ganea lijkt voorlopig alleen nog op het trainingsveld in actie te komen. De Roemeense spits ging tijdens het duel van zijn club Politechnica Timisoara tegen Rapid Boekarest (1-1) volledig door het lint.

Ganea vloog zondagavond grensrechter Dorin Mudura aan. De 34-jarige aanvaller was zo kwaad omdat hij twintig minuten voor tijd een tweede, in zijn ogen onterechte, gele kaart had gekregen en uit het veld werd gestuurd op advies van de assistent-arbiter. Twee speeldagen geleden scoorde Ganea ook al een rode kaart.

Ganea greep Mudura lang in het gezicht, gaf hem een klap op zijn schouder en een knietje. Pas na tussenkomst van de scheidsrechter gaf hij zijn strijd op. Vijf minuten later probeerde Ganea echter opnieuw het veld te betreden om verder revanche te nemen.

'Ik heb spijt van mijn daden, maar ik kon simpelweg niet anders', legde Ganea uit. 'Ik kan er niet mee leven. Twee rode kaarten in drie wedstrijden! Ik voel alsof er op me wordt gejaagd.'

Zijn woede-uitbarsting en molestatie van de grensrechter kan Ganea wel eens een recordschorsing opleveren. Mogelijk wordt hij 24 duels uitgesloten en dat zou inhouden dat het seizoen er voor hem bijna opzit.