Woedende Vreman laakt instelling spelers na oorwassing

Reacties

De Graafschap-trainer Jan Vreman baalde vooral van de manier waarop zijn ploeg vrijdag met 2-4 onderuit ging tegen Helmond Sport in de Jupiler League. De tegendoelpunten waren vooral te wijten aan persoonlijke fouten.

Woedende Vreman laakt instelling spelers na oorwassing

'Het was in twee opzichten een avond om snel te vergeten. De troosteloze situatie en met name de eerste helft waarin we heel veel fouten maakten. Het gaat bijvoorbeeld om communicatie, om het neerzetten van het team. Dat gebeurt onvoldoende en dat zie je terug bij de doelpunten', aldus Vreman op de clubsite.

'Ik vind dat we absoluut moeten uitstralen: wij staan hier, er komt niemand aan ons. Maar dat gebeurt niet. Volgens mij kun je dan niet voetballen. Als je niet hebt van: kom maar... Een beetje lef tonen. Gif, lef, zeg het maar. Er moet wat gebeuren, maar dat wisten we al.'

Vreman nam na afloop van het duel de tijd om in gesprek te gaan met de supporters buiten het stadion. Het duel met Helmond Sport werd gespeeld in een lege Vijverberg door de straf die De Graafschap kreeg naar aanleiding van de ongeregeldheden rond het play-offduel van vorig seizoen met Go Ahead Eagles.

'Ik heb daar aangegeven dat we hier uit kunnen komen, maar dat lukt ons niet zonder hen. Dit is wel iets positiefs wat je na de wedstrijd meekrijgt. Natuurlijk was het een emotioneel moment. Zij balen net zo hard als wij. Maar zij staan machteloos, omdat wij het moeten doen. Wat zij graag willen, dat lukt ons op dit moment niet. Wij maken veel te veel fouten. Dat is heel lastig om te draaien.'

De Graafschap bezet de zeer teleurstellende zestiende plaats in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.