Woedende Sneijder vernederd door derdedivisionist

Wesley Sneijder is donderdagavond voor eigen publiek vernederd door het nietige Diyarbakir BB. De derdedivisionist won in het Turkse bekertoernooi verrassend in Istanbul (0-2).

Diyarbakir kwam al na drie minuten op voorsprong via Ercan Capar. Galatasaray, waar Sneijder in de basis begon, herstelde zich niet van die onverwachte tegenslag. Sterker nog: vlak voor tijd werd de afgang nog groter toen Diyarbakir de 0-2 maakte. Dat doelpunt kwam op naam van Yusuf Yagmu. Op dat moment zat Sneijder al in de kleedkamer. De Utrechter reageerde furieus toen hij in de 72ste minuut werd vervangen en weigerde na zijn wissel plaats te nemen op de bank.

De nederlaag heeft geen grote gevolgen voor Sneijder en consorten, want het toernooi om de Turkse beker begint met een poulefase. Daarin staat Galatasaray met negen punten uit vier duels nog altijd eerste. De bovenste twee ploegen van de poule plaatsen zich voor de knockout-fase.