Woedende fans leggen Romeinse derby lam

Reacties

De Derby della Capitale tussen Lazio en AS Roma wordt zondag vanwege een supportersboycot in een deels leeg stadion afgewerkt.

Woedende fans leggen Romeinse derby lam

De Romeinse derby is voor beide supportersgroepen normaliter de wedstrijd van het jaar, maar wordt zondag aangegrepen voor protest. Zowel de ultra's van Lazio als die van Roma zijn woedend over de vorig seizoen geplaatste scheidingswanden op hun respectievelijke curva's.

Lazio - Roma (zondag, 15.00 uur) zal daardoor in een onderkoelde sfeer plaatsvinden. De Curva Sud, waar normaal de fans van Roma plaatsnemen, blijft leeg. Lazio-fans beraden zich nog over hun beslissing, maar overwegen het voorbeeld van de stadgenoot te volgen. Vorig seizoen werd de hoofdstedelijke derby ook al aangegrepen voor een supportersstaking (zie foto).

Sinds de plaatsing van de scheidingswanden zijn de bezoekersaantallen in Stadio Olimpico sterk gekelderd. Waar Roma in het seizoen 2014/15 gemiddeld 40.135 fans trok en Lazio 35.105, waren dit er afgelopen seizoen slechts 35.170 en 21.339. Deze jaargang zet die keldering verder door, want Roma trekt gemiddeld nog maar 27.613 toeschouwers, terwijl Lazio op 16.729 blijft steken.

Bondsvoorzitter Carlo Tavecchio heeft laten weten dat de scheidingswanden wat hem betreft blijven staan. 'Het belangrijkste is dat we iets doen aan het indammen van geweld in stadions, dat liep namelijk de spuigaten uit.'

Foto's boven: sfeeracties uit het seizoen 2014/15 vóór de plaatsing van de scheidingswanden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.