Woedende Alberg: 'We hebben tegen twaalf man gespeeld'

Reacties

ADO Den Haag-aanvoerder Roland Alberg was na het 1-1 gelijkspel bij FC Groningen vernietigend in zijn oordeel over arbiter Jeroen Manschot.

Woedende Alberg: 'We hebben tegen twaalf man gespeeld'

Groningen kreeg in de tweede helft van Manschot twee discutabele strafschoppen. De eerste penalty werd nog gemist door Nick van der Velden, maar Tjaronn Chery schoot wel raak. Pas diep in de extra tijd redde Xander Houtkoop een punt voor de bezoekers uit Den Haag.

De late gelijkmaker deed niets af aan de woede bij Alberg. 'Ik ben blij met dit punt, maar er is ons onrecht aangedaan. In beide gevallen was het geen penalty. We hebben vandaag tegen twaalf man gespeeld. Daar wil ik het bij houden', was hij bij FOX Sports duidelijk in zijn mening over Manschot.

ADO-trainer Henk Fraser vond echter dat zijn ploeg zichzelf wat moest verwijten. ‘Die tweede strafschop was er geen, dat is duidelijk. Maar je moet eerlijk zijn: in de fase waarin dat gebeurde, riepen wij de problemen over onszelf af. Ik kan me beter bezighouden met mijn eigen ploeg dan met de arbitrage.'

Hoofdrolspeler Manschot zelf zei tegen Voetbal International: 'De eerste was een strafschop, maar de tweede niet. ADO maakte geen aanspraak op een strafschop, maar Mimoun Mahi later weer wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.