Woede om extra kleuren in Engeland-tenue: 'Laat de vlag met rust'

Reacties

In Engeland is ophef ontstaan onder oud-voetballers over nieuwe kleuren in het tenue. Aan de St. George's Cross, het rode kruis dat ook op de vlag van het land prijkt, zijn de kleuren blauw en paars toegevoegd.

Woede om extra kleuren in Engeland-tenue: 'Laat de vlag met rust'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 1
Brazilië
Brazilië

Dat stuit onder anderen oud-doelman Peter Shilton tegen de borst. 'Laat de vlag met rust', aldus Shilton in The Daily Mail. 'Dit is op elk vlak verkeerd. Ik ben er helemaal tegen. Het is belachelijk. Als je St. George’s Cross op een tenue wil zetten, zet het dan gewoon in de traditionele kleuren. Net zoals de Three Lions.'

'Het kruis hoeft niet te worden verbeterd', vindt ook mede-ex-keeper David Seaman. 'Wat gaan ze hierna doen? Gaan ze de drie leeuwen veranderen in drie katten? Laat het kruis met rust. Het is onze vlag met St George’s Cross. Ik weet zeker dat als ze de jongens hadden benaderd en ernaar hadden gevraagd, ze nee zouden hebben gezegd.'

Shilton en Seaman weten zich gesteund door een petitie die inmiddels door 25.000 mensen werd getekend. Ook in Duitsland is er shirtjesophef. Daar verandert de sponsor in 2027 na tientallen jaren van Adidas naar Nike.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.