Woede en frustratie bij Hertha over 'Bayern-bonus'

Hertha BSC had Bayern München zaterdagmiddag op de knieën, maar moest in de zesde minuut van de toegevoegde tijd toch nog de gelijkmaker toestaan (1-1). Trainer Pál Dárdai sprak er schande van, omdat scheidsrechter Patrick Ittrich eigenlijk maar vijf minuten moest bijtrekken.

Die tijd was al verstreken toen invaller Robert Lewandowski nog een punt redde voor Bayern. 'Na vijf minuten extra tijd moet de wedstrijd worden afgefloten. Dit is geen bekerwedstrijd. We spelen geen 120 minuten', reageerde de woedende Dárdai na afloop tegenober Sky. 'Sorry hoor, maar dit is nou de Bayern-bonus! Iedereen zou dan beledigd zijn.'

Ook verdediger Sebastian Langkamp had het gevoel dat Hertha de wedstrijd tegen Der Rekordmeister niet mócht winnen. 'We speelden de wedstrijd van ons leven. We brachten Bayern op de rand van een nederlaag. Maar het is nu eenmaal een ongeschreven wet dat je niet van Bayern kan winnen', zei de 29-jarige Duitser over het vermeende voordeel van Bayern.

De gemiste kansen op de 2-0 waren ook een bron van frustratie voor Dárdai. 'Mijn ploeg speelde een uitstekende wedstrijd. We hadden enkele mogelijkheden op de 2-0. Een punt tegen Bayern is eigenlijk fantastisch, maar dit doet pijn. Een overwinning was niet onverdiend verdiend geweest, maar ik ben trots op de jongens dat we slechts een minuut verwijderd waren van een stunt.'

Vreugde bij trainer Carlo Ancelotti en de bankzitters van Bayern München na de late gelijkmaker van Robert Lewandowski.

Bayern-trainer Carlo Ancelotti was na afloop lovend over Lewandowski, die na de 5-1 zege op Arsenal in de Champions League op de bank begon. Als invaller voorkwam de Poolse spits dat de koploper van Duitsland voor het eerst sinds half november weer verloor. 'Robert Lewandowski is een fantastische speler, hij is erg belangrijk voor ons', zei Ancelotti na afloop.

Dat Bayern dankzij de 25ste seizoensgoal van Lewandowski nog een punt pakte, vond Ancelotti verdiend. 'We wisten dat we het hier moeilijk zouden krijgen. Hertha speelde een goede eerste helft, maar de tweede helft was anders. Toen zorgden wij voor meer druk. Ons doelpunt was verdiend. Uiteindelijk is dit een eerlijk resultaat', aldus de coach van Bayern, dat nog altijd soeverein bovenaan staat.